Laatste nieuws

Sjors Sportief 
Klik hier voor een link naar het digitale boekje van Sjors Sportief.
Afwezigheid Elsa Mast
I.v.m. een operatie en daaropvolgende hersteltijd is Elsa Mast tijdelijk uit de roulatie.
U kunt daarom de komende tijd -tot nader bericht-, vragen naar Ady Hoitink, plaatsvervangend directeur, Bo Broekhuizen (leerkracht OBS de Hobbit) of Wilbert Koelewijn, directeur van het Kompas. Uw mail kunt u sturen naar de infomail van de Hobbit: info@hobbitleusden.nl

 

Lezen IS Top!

We zijn dit schooljaar goed gestart door actief in te zetten op leesmotivatie: lezen is leuk! Dat doen we onder andere door:

  • regelmatig naar de bibliotheek te gaan met de hele groep,
  • samen met kinderen een boek uit te zoeken,
  • elke dag te starten met 20 minuten lezen,
  • leesvragen te stellen waar kinderen met elkaar over in gesprek gaan,
  • boekpromotie in de klas.

Binnenkort volgt het hele team een scholing over de leesmethodiek LIST (Lees-Interventieproject voor Scholen met een Totaalaanpak). Voor de kinderen is het de afkorting van: Lezen IS Top. Vanaf januari zullen we volgens deze methodiek onze leeslessen in groep 3 t/m groep 8 vormgeven. Daarnaast blijft groep 3 werken met Veilig Leren Lezen. We hebben gekozen voor LIST omdat het de leesmotivatie en leesvaardigheid van kinderen vergroot.

Daarnaast gaan we in november met ons team een avond naar Boekhandel Rosetta, waar we zullen worden bijgepraat over de mooiste nieuwe kinderboeken zodat we onze boekencollectie aan kunnen vullen.

U kunt thuis ook meehelpen om het leesplezier van uw kind te vergroten, bijvoorbeeld door samen een boek te lezen, voor te lezen of samen naar de bibliotheek te gaan. Dat is belangrijk omdat kinderen die veel lezen ook beter gaan lezen, hun woordenschat vergroten en omdat het een positief effect heeft op het begrijpend lezen, spellen en schrijven. Daarnaast is lezen een mooie manier om meer te leren over de wereld, andere mensen, culturen en landen.

Wist u dat elk kind in Nederland gratis lid kan worden van de bibliotheek? Om lid te worden kunt u naar de bibliotheek in Leusden gaan of klikken op de volgende link: https://www.bibliotheekeemland.nl/lidmaatschap/Abonnementen.html

Mocht u nog vragen hebben over het leesonderwijs op De Hobbit (of behoefte hebben aan leuke boekentips) dan kunt u mailen naar mteroller@hobbitleusden.nl.

 

OBS De Hobbit 50 jaar!

Dit schooljaar bestaat basisschool De Hobbit 50 jaar! Dit bijzondere jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Dat doen we onder andere door een feestweek voor de hele school in september 2023 en een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten in 2024.