Even voorstellen…

De juffen van groep 2 zijn Ilse de Roo en Sylvia Passier. Juf Ilse werkt op maandag en dinsdag, juf Sylvia op donderdag en vrijdag. De woensdag werken zij om en om. De eerste helft van het schooljaar wordt juf Ilse vervangen door juf Marsha Kooy.

In groep 2 zitten kinderen van 5 tot 6 jaar. We hebben het heel fijn met elkaar! We spelen graag in de klas maar ook buiten. Ter voorbereiding op groep 3 doen we allerlei activiteiten met getallen en letters en hebben we schrijfles. We hebben ook een letterraam. De kinderen mogen spullen meenemen die beginnen met de letter van het thema. Spelenderwijs leren we veel!

Elke dag doen we leerzame reken- en/of taallessen in de kring. Daarnaast spelen en werken we ook in de klas. Als het mooi weer is gaan we in de ochtend en in de middag buitenspelen. We hebben een mooi groot plein, waar we kunnen fietsen, klauteren, schommelen, in de zandbak spelen en nog veel meer. Gym doen we twee keer per week in onze speelzaal. Tevens krijgen de kinderen drama- en danslessen. Ook leren we al Engels!

Ons klaslokaal is groot. We hebben een bouwhoek, een huishoek, een schrijfhoek, leeshoek, winkel, een rekenhoek en heel veel spellen in de kasten. Twee keer per week starten we met de spellen uit de kasten, ouders mogen dan ook regelmatig samen met hun kind een spel doen.

Je verjaardag vieren is altijd spannend. In groep 2 vieren we de vijfde of zesde verjaardag waar u als ouders bij mag zijn. Na het luid zingen mag de jarige twee kinderen uitkiezen om de klassen mee rond gaan. Dat is feest!

Elke vrijdag mag één van de kinderen de logeerkikker mee naar huis nemen. Op maandag horen we dan wat kikker allemaal heeft meegemaakt. Iedereen komt natuurlijk aan de beurt om gezellig een weekend met kikker door te brengen.

Wat leren we in groep 2?

Alle lessen in de groepen 1 en 2 zijn zoveel mogelijk gekoppeld aan een thema. Deze thema’s wisselen elk jaar. Zo komt er veel aanbod in twee jaar kleuteronderwijs.

Dit jaar komen de volgende thema’s aan bod: vriendjes, gezondheid, herfst,sinterklaas, kerst, water/ ijs, tijdmachine, lente, pasen, cijfers, letters, techniek, verkeer, landen/ vakantie.

We maken ook wel eens uitstapjes naar bv. de boerderij of de Groene Belevenis en we gaan één keer per twee jaar op schoolreisje.

Het leven als kleuter is nooit saai. Wat ons nu weer te wachten staat? We zullen zien!