Even voorstellen…

De juf van groep 1 is Juf Maranja Noteboom. Zij werkt alle dagen van de week.

In groep 1  zitten kinderen van 4 tot 5 jaar. Het hele jaar door stromen er kinderen die net vier jaar zijn geworden in. We hebben het heel gezellig met elkaar! We spelen graag in de klas, buiten of in de gymzaal.

Elke dag doen we leerzame reken- en/of taallessen in de kring. Daarnaast spelen en werken we ook in de klas. Als het mooi weer is gaan we in de ochtend en in de middag buitenspelen. Gym doen we twee keer per week. Tevens krijgen de kinderen drama- en danslessen.

Ons klaslokaal is groot. We hebben een bouwhoek, een huishoek, een schrijfhoek, leeshoek, winkel, een rekenhoek en heel veel spellen in de kasten. Bovendien mogen de kinderen altijd lekker knutselen als ze dat graag willen.

Je verjaardag vieren is altijd spannend. In groep 1 vieren we de vijfde verjaardag waar U als ouders bij mogen zijn. Na het luid toezingen mag de jarige twee kinderen uitkiezen om de klassen rond gaan. Dat is feest!

Wat leren we in groep 1?

Alle lessen in de groepen 1 en 2 zijn zoveel mogelijk gekoppeld aan een thema. Deze thema’s wisselen elk jaar. Zo komt er veel aanbod in twee jaar kleuteronderwijs.

Dit jaar komen de volgende thema’s aan bod: vriendjes, gezondheid, herfst,sinterklaas, kerst, water/ ijs, tijdmachine, lente, pasen, cijfers, letters, techniek, verkeer, landen/ vakantie.

We maken ook wel eens uitstapjes naar bv. de boerderij of de Groene Belevenis en we gaan één keer per twee jaar op schoolreisje.

Het leven als kleuter is nooit saai. Wat ons nu weer te wachten staat? We zullen zien!