Even voorstellen…

Juf Madelon Nobels werkt op maandag en woensdag.
Juf Sanne Laseur werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Groep 3 is het jaar waarin we onze eigen tafel krijgen, we zitten en werken in groepjes.

Ook zijn er elke week twee hulpen. De hulpen mogen voorop in de rij staan. Na schooltijd mogen de hulpen de juf een kwartiertje helpen om de klas netjes te maken.

Wat leren we in groep 3?

In groep 3 gaan we leren lezen, rekenen en schrijven!

Lezen: Er wordt gewerkt met de methode “Veilig Leren Lezen”. Deze methode bestaat uit 11 kernen en een afsluitende kern. Na iedere kern zullen de kinderen een oefenkampioen meekrijgen. Op de oefenkampioen staat wat de kinderen geleerd hebben. Ook krijgen de kinderen een oefenboekje mee, waar ze thuis in kunnen oefenen.

Rekenen: Ieder blok van rekenen duurt 6 weken. Wij sluiten een blok af met een rekentoets. Wij leren in groep 3 automatiseren van sommen t/m 10. Vlot rekenen t/m 20 en getal plaatsing op de getallenlijn t/m 50. Rekenen met een rekenrek. Meten, geldsommen en klokkijken.

Overige vakken: Schrijven, gym, drama, verkeer, muziek, handvaardigheid, taal, Engels en sociaal emotionele vorming.

We beginnen rustig aan. Aan het eind van groep 3 zal je zien dat we al een hele hoop kunnen. Op het raam bij onze deur kunt u zien aan welke doelen we op dat moment werken.

Ook ga je in groep 3 naar de sporthal de Korf om lekker te sporten. We gymmen elke dinsdag en vrijdag. Het eerste halfjaar doen we dat nog in het speellokaal van school

Groep 3 is een gezellig jaar!